Witam!
Zalozylem ten teamt poniewaz poszukuje jakis dobrych i ciekawych serwisow z ofertami prac dla studentow. Sam chyba przjerzalem wszystko co mozliwe, ale moze ktos z was mnie czyms zaskoczy :D
| PRACA ZA GRANICĄ FORUM PRACA OGŁOSZENIA O PRACY OFERTY PRACY PRACA W POLSCE W ANGLII ORAZ W IRLANDII NIEMCZECH WE WŁOSZECH W USA PRACA FORUM PRACOWNICY |
Praca dla studentów
Praca dla studentówWitam!
Zalozylem ten teamt poniewaz poszukuje jakis dobrych i ciekawych serwisow z ofertami prac dla studentow. Sam chyba przjerzalem wszystko co mozliwe, ale moze ktos z was mnie czyms zaskoczy :D
Re: Praca dla studentówJa polecam YoungPro.pl portal kierowany głównie do studentów i absolwentów, którzy myślą o swojej przyszłości zawodowej– Aster - zajrzyj myślę, że może Cie zaskoczyć. W jednym miejscu masz możliwość wzięcia udziału w rekrutacji, zdiagnozowania swoich umiejętności dzięki e-testom i co dla mnie wygrywa – możesz odbyć pakiet szkoleń e-learningowych za darmo.
Jak dla mnie to jest nowość wśród tych wszystkich mniejszych i większych portali.
Re: Praca dla studentówW przypadku poszukiwania pracy, polecam skorzystanie z usług Centrum Informacyjnego Publicznych Służb Zatrudnienia, czyli Zielonej Linii. Można zadzwonić na infolinię (tel.19524) i zapytać o aktualne oferty pracy. Można też pytać o staże i inne formy pomocy dla młodych osób (i nie tylko) związane z urzędem pracy, z Funduszu Pracy. Poza tym można też wysłać swoje cv do bazy ZL. Wówczas, będąc osobą zarejestrowaną, przekazujemy nasze cv konsultantowi, który zajmuje się grupą osób z danego województwa, selekcjonuje dla nich oferty i co najmniej raz w tygodniu wysyła e-mail z informacją zwrotną o dostępnych ofertach pracy. Adres mailowy to: baza.cv.[województo]@zielonalinia.gov.pl, gdzie [województwo] - to nazwa województwa,w którym szukamy pracy, bez nawiasu oczywiście.
Re: Praca dla studentówa może ktoś poda jakieś wskazówki dotyczące przygotowania do rozmowy kwalifikacyjnej. Mam na myśli to, o co pytają nas na takich rozmowach? Jakie zadania są do rozwiązania? Z jakimi ciekawymi case-ami się spotkaliście?