Informacje na temat firmy Amber Energia
Na tym forum możesz zamieścić ogłoszenie nie związane z żadnym z powyższych.
przez SparrowPL 24 listopada 2011, 16:19
Witam, Szukam informacji na temat firmy Amber Energia. Wysłałem kilkanaście CV do firm i ta firma zaprosiła mnie na rozmowę kwalifikacyjną. W sieci póki co nie znalazłem wielu informacji na ich temat, a jeśli znalazłem to pozytywne ale wolałbym uzyskać więcej info. Mile widziane informacje od osób które miały styczność z tą firmą.
- SparrowPL
-
przez joker394 25 listopada 2011, 13:29
Pracuje w tej firmie od miesiąca więc póki co mogę Ci powiedzieć tylko tyle, że prowadzą fajne szkolenia z technik sprzedaży. Pierwsze pensja wpłynęła więc zastrzyk gotówki dostałem. Mam nadzieję, że uda mi się pozyskać kluczowych klientów bo w tedy będę miał pensję zwiększoną o kwotę z prowizji.
- joker394
-
przez SparrowPL 25 listopada 2011, 13:42
ok dzięki za informacje. A co mi powiesz na temat wypłacania pieniędzy na czas. Czy mają z tym problem? Są opóźnienia ? Lub teksty w stylu " księgowa się tym już zajmuje ... " :/ miałem takie sytuacje i zdarzało się, że czekałem na wypłatę w poprzedniej firmie w jakiej pracowałem nawet 2 miesiące ... Jak tutaj wygląda sytuacja ?
- SparrowPL
-
przez beciabecia 25 listopada 2011, 18:11
Opóźnień raczej nie spotkasz :) Firma nie miewa problemów finansowych, płacą pensję plus prowizję... Niezła fucha, duża kasa,tylko postaraj się na rozmowie, bo wymagania mają adekwatne :P.
- beciabecia
-
przez joker394 25 listopada 2011, 23:24
słuchaj, zawsze warto się starać. telemarketer - musisz być wytrwały bo wiadaomo jak to jest. a pozostałe dwa stanowiska są fajne, bynajmniej z nazwy, jak lubisz nowe doświadczenie i pracę z ludźmi to jak najbardziej startuj. ja też jestem tam w zasadzie nowy więc jak coś to pytaj :)
- joker394
-
przez SparrowPL 25 listopada 2011, 23:37
No wiem właśnie mam znajomych którzy pracują w typowym call center ... masakra... musieli sprzedawać książki albo jakieś pierdoły ... ja to nazywam wciskaniem bo odbierasz telefon a tutaj ktoś mi chce sprzedać roczną prenumeratę poradnika o tym jak utrzymywać swojego zwierzaka czy coś tego rodzaju... Dosłownie " Pierdoły ".
W Amber Energia z tego co wyczytałem to sprzedawana jest energia klientom biznesowym tak ? Czyli jest np sobie sklep i my podpisujemy z nim umowe, że będzie ( że to ujme kolokwialnie " Ciągnął prąd od Amber Energia " a nie od np: elektrowni warszawskiej czy tam SPEC ( albo jedno i to samo ).
tak ???
- SparrowPL
-
przez joker394 25 listopada 2011, 23:44
sparrow, oczywiście masz rację, ale tak jak piszesz, tu współpracujesz z klientem biznesowym, nikomu nie ujmując ale rozmowy prowadzisz z przedstawicielami biznesu, czyli jest to inny poziom rozmowy niż ze zwykłym obywatelem, do którego ktoś dzwoni z zaproszeniem na prezentację garnków czy noży.
- joker394
-
przez SparrowPL 25 listopada 2011, 23:51
O nie tylko nie garnki... ja już miałem z tym przygodę. Zadzwonili do mnie, że wygrałem wycieczką 7 dni, oczywiście nic nie płacę za free !!! I jeszcze mnie miła Pani pyta czy się spodziewałem i czy jestem szczęśliwy. Zaprosili mnie do restauracji na kolacje która była za free. W trakcie pokazali swój produkt a tu garnki !!!! 4 h tam siedziałem... na Koniec otrzymałem ten wyjazd 7 dni tyle ze on nie był za free! Musiałbym opłacić wyżywienie które tyle kosztowało co pobyt dla całej rodziny ....
A wracając do głównego tematu. W sumie racja w firmach pracują ludzie którzy coś prezentują a zazwyczaj takie rozmowy prowadzi się zapewne z właścicielem lub menadżerem danego " lokalu ". Hmm ciekawe doświadczenie to może być. A zarobki faktycznie stałe. Pytam o to bo mam takie doświadczenie z tym, że szlak mnie trafia na samą myśl
- SparrowPL
-
przez joker394 26 listopada 2011, 00:00
mnie też trafiało piekło, jak mi non stop dziękował lub rzucał słuchawką. teraz wiem że klient biznesowy to coś zupełnie innego :)
- joker394
-
przez SparrowPL 26 listopada 2011, 00:21
Czyli w Amber Energia głównie klient biznesowy i zgodnie z powiedzeniem " klient w krawacie mniej się awanturuje " jest to prawdą :). Jeśli tak to super. Dobra idę spać. Dzięki za info. Dziś czeka mnie ciekawy dzień.
Zobaczymy czy będę pracował w Amber Energia
- SparrowPL
-
Użytkownicy przeglądający to forum: Żaden zalogowany użytkownik nie przegląda forum i 5 gości
|