| PRACA ZA GRANICĄ FORUM PRACA OGŁOSZENIA O PRACY OFERTY PRACY PRACA W POLSCE W ANGLII ORAZ W IRLANDII NIEMCZECH WE WŁOSZECH W USA PRACA FORUM PRACOWNICY |
praca
pracaWitam mam mały problem , niewiem co robić dostałem umowe o zlecenie przy budowie autostrady 600zł na mięsiąc ale pracodawca mówił mi że 8zł za godzine (12h 6 dni w tygodniu)ale powiedział że wysokie podatki.W firmie są sami nowi . Dla czego niemógł dać w umowie 2,400 . Czy aż takie podatki płaci ? Poradźcie mi cos bo nie wiem czy chce mnie oszukać. Z góry dziękuje
Re: pracaNie rozumiem. W jakiej umowie? Skoro masz w umowie 600zł to dlaczego nagle chcesz 2400? Znajdź sobie w google jakie podatki i opłaty ma pracodawca przy umowie na zlecenie i będziesz wiedział czy robi Cię w balona. Nie masz na umowie napisane ile płaci podatków, wynagrodzenia netto, brutto?
Re: pracawlasnie, w internecie możesz znaleźć trochę tych kalkulatorów podatkowych - wtedy bedziesz wiedział, ile dostajesz do ręki. W zasadzie nie piszesz, co to za umowa, ale jeśli Twoj pracodawca mowil o umowie o pracę, to faktycznie obciążenia mogą być dosyć duże dla niego... (patrz: kalkulator podatkowy :P). ale z drugiej strony mozesz mu polecać coś takiego jak Cresco Group - wtedy koszty związane z zatrudnieniem pracownika będą dla niego tańsze przy kazdym rodzaju zatrudnienia, bo jak mniemam, o to sie rozchodzi, że pracodawca nie chce płacić za umowę o pracę za dużo... Pozdrawiam :)