PRACA ZA GRANICĄ FORUM PRACA OGŁOSZENIA O PRACY OFERTY PRACY PRACA W POLSCE W ANGLII ORAZ W IRLANDII NIEMCZECH WE WŁOSZECH W USA PRACA FORUM PRACOWNICY

Jak wymienić stary dowód osobisty na nowy

Przepisy prawne dotyczące Kodeksu Pracy - obowiązki i prawa pracownika, bezpieczeństwa i higieny w pracy, inne

Jak wymienić stary dowód osobisty na nowy

Postprzez krzys2 1 maja 2007, 12:21

Witam, może ktoś wie jak wymienić stary dowód osobisty na nowy. Mieszkam za granicą. Czy można jakoś korespondencyjnie? Czy można komuś udzielić pełnomocnictwa?
Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję.
krzys2

Re: Jak wymienić stary dowód osobisty na nowy

Postprzez j.stefaniak 3 lipca 2007, 07:47

Witaj KrzyÅ›.
Ja niedawno wymieniałem stary dowód na nowy. Da się to zrobić tylko osobiście. Potrzebny jest podpis właściciela, a korespondencyjnie tego nie da się zrobić. Musisz więc niestety pofatygować się w tej sprawie do Polski. Ponadto na odbiór trzeba czekać 1 miesiąc. Proponuję, żebyś wymienił dowód jak najszybciej, gdyż wiele osób czeka do ostatniej chwili. Pani w urzędzie gminy powiedziała, że pod koniec roku termin oczekiwania na nowy dowód może być nawet kilka miesięcy.
Pozdrawiam - Jarek.
j.stefaniak

Postprzez krzys2 3 lipca 2007, 13:04

Witaj, dziękuję za informację. No cóż, chyba będę bez dowodu :roll: Do Polski przyjeżdżam dopiero na Święta Bożego Narodzenia, a może w przyszłym roku na Wielkanocne.
Jeszcze raz dziękuję, i pozdrawiam
Krzys
krzys2

Postprzez bocciann 21 sierpnia 2007, 21:05

Witaj

Chciałbym poinformować Cię o wspaniałym sposobie zarabiania w internecie.
Wystarczy, że odbierzesz kilka maili dziennie a pieniądze będą rosły w szybkim tempie.
Ja już tak zarabiam - spróbój i Ty!
Rejestracja jest prosta i darmowa!
KLIKNIJ TUTAJ I SIĘ ZAPISZ: http://www.swiat-reklam.net/pages/index ... d=bocciann
Wystarczy ze ukonczysz 13 lat i masz kase klikasz i masz
bocciann

Powrót do Polskie prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Żaden zalogowany użytkownik nie przegląda forum i 3 gości