PRACA ZA GRANICĄ FORUM PRACA OGŁOSZENIA O PRACY OFERTY PRACY PRACA W POLSCE W ANGLII ORAZ W IRLANDII NIEMCZECH WE WŁOSZECH W USA PRACA FORUM PRACOWNICY

Deratyzacja we Francji??? Cs Perfecto

Forum dla mieszkających lub wybierających się do pracy do krajów nie wymienionych wyżej. Opinie, porady, uwagi, pytania, zakwaterowanie, poszukiwanie pracy, legalizacja pobytu, po pracy

Deratyzacja we Francji??? Cs Perfecto

Postprzez sajmon 23 maja 2011, 05:20

Witam wszystkich mam nastepujące pytanie do Was a mianowicie; kolega znalazł w gazecie ogłoszenie o pracy we Francji przy odszczurzaniu w nadmorskich miasteczkach na pólnocy Francji. Praca platna 2500 euro na miesiąc netto, zakwaterowanie darmo oraz przejazd tam i z powrotem za darmo. Mieszkają w motelach robotniczych, przewożeni są busamido miejsc pracy (kanalów).
Wszystko było by ok tyle tylko że jest mnóstwo znaków zapytania;
Każą wpłacić 430zł wstepnego na szkolenia (certyfikat unijny)
natępnie praca jest w ciężkich warunkach gdyż w kanałach (choć to kanały duże gdzie może wjechać nawet ciężarówka)
pryskanie szczurów chemią (po której szczury zdychają po około 2 minut)
szczury około 6 kg.
Pracownicy otrzymują odzież ochronną, maskę oraz dwie butle (jedna z chemią którą są pryskane szczury) druga ze środkiem dezynfekującym gdzie po wyjściu z kanałów na wzajem ludzie się spryskują odzież ochronną z tej chemii którą pryskają w kanałach.
nastepnie w kadziach dalej siÄ™ dezynfekujÄ… .
Szkolenie się odbyło w Katowicach.
Kolega wrócił z niego i ma pełno niedomówień gdzie na miejscu nie otrzymał odpowiedzi.
I MAM PYTANIE:
Co sądzicie o tej pracy, może ktoś był juz na takiej i może podzielić się wiadomościami itp.
Czy ta praca jest bardzo niebezpieczna i nie adekwatna do tych 2500 euro.
Czy szczury gryza nagminnie
Czy po tej chemii jest murowany rak itd.
Będę wdzięczny jak ktoś odpisze na moje pytania i rozpoczęty temat.
nigdzie nie ma w googlach wzmianki na ten temat
Pozdrawiam
sajmon

Powrót do pozostałe kraje

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Żaden zalogowany użytkownik nie przegląda forum i 5 gości