Czy szkolenia cokolwiek dajÄ…?
Pomysł na własny biznes, szukam inwestora, zainwestuje, otwieram firmę - porady, pochwal się firmą, podatki, oferty handlowe firm, dotacje
przez holik 26 września 2011, 05:15
W sieci widzę setki szkoleń z różnej tematyki. Czy faktycznie wydając te kilka tysięcy na kursy i szkolenia można się odpowiednio przygotować do wykonywania danej pracy? Czy to nie jest zwyczajne wyrzucanie pieniędzy w błoto? Jak to oceniacie ze swojej perspektywy?
- holik
-
przez Skarbek 27 września 2011, 14:55
Samo szkolenie nigdy cię niczego nie nauczy - to zależy od ciebie! Idziesz na takiej szkolenie to powinnaś być odpowiednio nastawiona, zaangażowana. Powinnaś myśleć o celu. Musisz zadawać pytania. To nie szkoła, że trzeba chować się w koncie, aby tylko zdobyć oczekiwany papier. Tutaj trzeba ciężko pracować. Wtedy dobre szkolenie na pewno przyniesie oczekiwane efekty!
- Skarbek
-
przez holik 28 września 2011, 05:30
No właśnie - myślę cały czas o szkoleniu kosmetycznym. W tej branży wciąż jest zapotrzebowanie na ludzi i uważam, że mogłabym tam wiele zdziałać. Jak sądzicie? Czy w tej branży można dobrze zarabiać?
- holik
-
przez filoo 3 października 2011, 08:26
myślę, że tak. Tylko kwestia tego w jak dużym mieście chcesz pracować, jeśli jest to nieduże miasto gdzie są 3 salony kosmetyczne to masz sporo zarobić. Inaczej sprawa się ma z dużymi miastami, tam jest bardzo duża konkurencja, wtedy zależy od tego gdzie będziesz pracować, czy w jakimś bardziej popularnym miejscu czy nie.
- filoo
-
przez holik 5 października 2011, 05:20
No tak! Przecież takie szkolenia można sobie załatwić za friko w ramach Urzędu Pracy! Dobrze, że o tym przypomniałeś. Mam jeden problem - czy każde szkolenie można sobie w ten sposób załatwić? Czytałem na forach o szkoleniach kosmetycznych w warszawskiej szkole New Nails... Czy dofinansowanie dotyczy również nich?
- holik
-
przez Skarbek 6 października 2011, 07:48
Jeśli tylko będziesz naprawdę wiele potrafiła, a co więcej, będziesz dobra i ceniona to zarobisz sporo kasy. Dobrze jest posiadać własny salon, ale o czym my mówimy. Najpierw naucz się tego, co chcesz sprzedawać. W jakim mieście chcesz się uczyć? W jakiejś konkretnej okolicy?
- Skarbek
-
przez holik 7 października 2011, 05:19
Już chyba mam szkołę, która spełni moje oczekiwania. Lektura internetu pomogła. Zdecydowanie jestem za firmą New Nails z Warszawy. Mają siedzibę na ulicy Grzybowskiej. Teraz chciałbym zasięgnąć waszych rad - co możecie powiedzieć o tej szkole i jej działaniu?
- holik
-
przez Skarbek 14 października 2011, 16:30
Z czystej ciekawości zerknęłam na internet i często ludzie piszą o tej firmie. Raczej pozytywnie, więc jeśli lokalizacja ci odpowiada to nic jak tylko korzystać. Takie szkoły są naprawdę dobrym miejscem na szybkie uzupełnienie wiadomości, co przecież łatwe nie jest.
- Skarbek
-
przez holik 17 października 2011, 05:21
Zapisałam się już na szkolenie w New Nails - nie czekałam już na jakiekolwiek porady. Zaczynam naukę na początku listopada i wtedy zgłoszę się z pierwszymi opiniami. Całość załatwiłam telefonicznie i teraz czekam już tylko na szkolenie.
- holik
-
przez Skarbek 24 października 2011, 08:29
Czekając na kolejne rady pewnie jeszcze przez miesiąc bujała byś się z tematem. Tutaj o to przecież chodzi. Wybrałaś doskonale. Czekamy na relację jak ci poszło i czy faktycznie wiele się nauczyłaś. Powodzenia życzę.
- Skarbek
-
Użytkownicy przeglądający to forum: Żaden zalogowany użytkownik nie przegląda forum i 3 gości
|