| PRACA ZA GRANICĄ FORUM PRACA OGŁOSZENIA O PRACY OFERTY PRACY PRACA W POLSCE W ANGLII ORAZ W IRLANDII NIEMCZECH WE WŁOSZECH W USA PRACA FORUM PRACOWNICY |
EL LUX uważajcie na nich !!!
EL LUX uważajcie na nich !!!Chciałem was przestrzec przed niemiecką firmą EL LUX z Augsburga. Firma zajmuję się wciskam filtrów do wody. Chcą wejść na rynek polski. Firmę prowadza cwaniaczki które próbują sprzedawać filtry bez zapewniania serwisu po sprzedażowego. Strategie opiera się na sprzedaj i uciekaj. Wszystkim stanowczo odradzam kontakty handlowe z EL LUX i z Beate Emmer Polko/Niemką reprezentująca interesy firmy. Ja nie miałem tyle szczęścia żeby przeczytać o nich w internecie i teraz przekazuje sprawę kancerarii prawnej.
Re: EL LUX uważajcie na nich !!!A ja się z tym nie zgadzam i proszę o natychmiastowe sprostowanie tej informacji i na przyszłość proszę pamiętać ,że używania Nazwiska i Imienia musi być w pełni uzasadnione w przeciwnym razie grożą poważne konsekwencje i należy się z tym liczyć Panie Marcinie.
Re: EL LUX uważajcie na nich !!!Panie generalny – najpierw Pan telefonuje z pogróżkami co tym bardziej umacnia mnie w przekonaniu o słuszności moich działań i ostrzeżeniu jak najszerszej ilości osób aby nie dały się nabrać na złodziejskie praktyki. Pracownik EL LUX Pani Beate Emmer zaprosiła mnie na prezentacje filtrów do wody firmy EL LUX w pod krakowskim hotelu. Na spotkaniu było ok 10 osób i z tego co mi wiadomo tylko ja dałem się nabrać. Następnego dnia aby nie zawozić prezentacyjnych filtrów z powrotem do Niemiec zostawili mi je. Opłaciłem za nie kaucje przelewając 1000 EURO na niemieckie konto. Kiedy z braku czasu nie zająłem się dystrybucja owych filtrów zwróciłem próbki do Niemiec i poinformowano mnie że są one moja własnością. Nadmienię że jeden z filtrów był atrapą a drugi używanym modelem podczas prezentacji. A ponieważ cała rodzina ma filtry do wody a poza tym nie można kupić w Polsce wymiennych wkładów zmienianych co 6 miesięcy zdziwiła mnie ich postawa. Widocznie taka taktyka wciśnij i uciekaj jak najszybciej a jak cie złapią mów że już wydałeś pieniądze. Po kilku telefonach i e-mailach EL LUX zgodził zwrócić mi 75 % kwoty. Ostrzegam wszystkich przez nieuczciwymi praktykami firmy EL LUX – Dziś nie mam ani tych próbek ani 1100 EURO (100 EURO to koszt transportu do Niemiec) Jeśli wcześniej nie zbankrutują odzyskam cała sumę z nawiązką tyle że potrwa to trochę dłużej i nikomu nie wyjdzie na dobre. A ja chciałem tylko odzyskać swoje pieniądze.
Re: EL LUX uważajcie na nich !!!Niestety z przykrością stwierdzam że EM LUX nie odpowiada już na korespondencje e-mail. To mój ulubiony system prowadzenia biznesu na strusia - głowa w piasek. Uważajcie - mnie okradli na 800 EURO.