| PRACA ZA GRANICĄ FORUM PRACA OGŁOSZENIA O PRACY OFERTY PRACY PRACA W POLSCE W ANGLII ORAZ W IRLANDII NIEMCZECH WE WŁOSZECH W USA PRACA FORUM PRACOWNICY |
Pomysł na rozwinięcie firmy
Pomysł na rozwinięcie firmyOstatnio tak czytałam i myślałam. I chyba znalazłam sposób na dość szybki rozwój firmy a uniknięcie pożyczek i kredytów. Na dotacje z unii itp na razie nie mam szans. Chodzi tu o leasing finansowy. Z tego co wiem, mogę mieć poszczególne urządzenia w leasingu by potem je wykupić. Jeśli jestem w błędzie to proszę mnie z niego wyprowadzić.
Re: Pomysł na rozwinięcie firmyMożna ubiegać się o dotacje z urzędu pracy na doposażenie stanowiska pracy (lub wyposażenie). Można otrzymać maksymalnie ok. 20 000 zł. Trzeba złoży wniosek o to dofinansowanie, a później zatrudnić bezrobotnego z urzędu na wyposażonym stanowisku pracy. Co ważne, musi on być zatrudniony później przez 2 lata. Może to jest jakieś rozwiązanie? Zawsze można pójść do urzędu i zapytać. Te informacje pochodzą z Zielonej Linii, to jest infolinia urzędów pracy w całej Polsce, można tam zadzwonić i dopytać jeszcze ewentualnie o warunki przyznania tego dofinansowania. Pozdrawiam i życzę powodzenia...
Re: Pomysł na rozwinięcie firmyMoże po prostu spróbuj poszukać jakiegoś inwestora, który pomoże Ci rozwinąć firmę? W sieci można znaleźć portale jak np. symultana, gdzie osoby z pomysłami mogą znaleźć inwestorów. Staranie się o dofinansowanie z urzędu może być problematyczne, raczej nie warto. Poszperaj w internecie.
Re: Pomysł na rozwinięcie firmyMożesz też skorzystać z usługi cresco group - jeśli masz pracowników zatrudniasz. bo ta usluga pozwala obniżyć koszty zatrudnienia pracowników. tez na zasadzie outsourcingu, czy leasingu, jesli sie nie mylę, ale jakby niestandardowo, bo to jest w odniesieniu do Twoich wlasnych pracownikow, zaufanych, wyszkolonych, oni nie maja bazy zewnetrznej pracownikow do "wynajęcia".