PRACA ZA GRANICĄ FORUM PRACA OGŁOSZENIA O PRACY OFERTY PRACY PRACA W POLSCE W ANGLII ORAZ W IRLANDII NIEMCZECH WE WŁOSZECH W USA PRACA FORUM PRACOWNICY

skąd wziąć pieniądze na działalność?

Pomysł na własny biznes, szukam inwestora, zainwestuje, otwieram firmę - porady, pochwal się firmą, podatki, oferty handlowe firm, dotacje

skąd wziąć pieniądze na działalność?

Postprzez vibovit 5 sierpnia 2010, 22:04

Witam,

mam pomysł na firmę i zastanawiam się skąd, oprócz dotacji, mam szansę uzyskać dofinansowanie?

chodzi mi przede wszystkim o jakieś konkursy na które mogłabym się zgłosić jakoby "przy okazji" - i tak już piszę biznesplan i tak, a jako że uważam swój pomysł za dość innowacyjny, chciałabym zwiększyć nieco swoje szanse :)

jakieÅ› sugestie?
vibovit

Re: skąd wziąć pieniądze na działalność?

Postprzez daniello1984 11 sierpnia 2010, 09:34

z tego co wiem to najlepiej czekać na konkursy PARPu, ale też są chyba w województwach konkursy o dotacje z Unii Europejskiej do tego jeszcze trzeba dodać takie rzeczy jak konkursy z Urzędów Pracy, czy inne aktywizujące ludzi
daniello1984

Postprzez mrowkojad 2 listopada 2010, 09:42

konkursy ogólnopolskie, czyli z PARPu to jedno, ale są też konkursy regionalne, w których chyba ma się większe szanse na uzyskanie dofinansowania, punkty ifnormacyjne ich dotyczące działają przy urzędach marszałkowskich
mrowkojad

Postprzez cereme 1 czerwca 2011, 18:29

najlepiej zwrócić się o dotacje. Jeżeli jednak nigdy nie miałeś do czynienia z podobnymi wnioskami, lepiej znajdź firmę typu IAKG lub jakiegoś specjalistę w tej dziedzinie, który pomoże Ci w sformułowaniu go.
cereme

Postprzez karol_333 11 sierpnia 2011, 13:15

Jeśli chcesz mieć dobrze sformułowany wniosek, który będzie miał szansę otrzymać dotację, to jednak warto zwrócić się bezpośrednio do osób zajmujących się pisaniem takich wniosków, na pewno uzyskasz trochę pomocnych informacji nawet jeśli będzie to jedynie konsultacja
karol_333

Powrót do Własna działalność

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość