PRACA ZA GRANICĄ FORUM PRACA OGŁOSZENIA O PRACY OFERTY PRACY PRACA W POLSCE W ANGLII ORAZ W IRLANDII NIEMCZECH WE WŁOSZECH W USA PRACA FORUM PRACOWNICY

Szukam inwestora

Pomysł na własny biznes, szukam inwestora, zainwestuje, otwieram firmę - porady, pochwal się firmą, podatki, oferty handlowe firm, dotacje

Szukam inwestora

Postprzez karol_333 14 września 2011, 11:44

Mam taki problem, chciałbym otworzyć własną działalność, ale niestety nie otrzymałem kredytu. Fundusze dodatkowe na rozpoczęcie nowej działalności z PUP są niewystarczające. Co myślicie na temat serwisów, dzięki którym można znaleźć inwestora? Ostatnio czytałem w Dzienniku Gazety Prawnej o Symultanie. Korzystał ktoś z was z pomocy anioła biznesu albo prywatnego inwestora? Jak taka współpraca wygląda w praktyce?
karol_333

Re: Szukam inwestora

Postprzez knopers 20 września 2011, 09:41

Inwestor to bardzo dobry pomysł - znajdź go, a następnie pomyśl o otwarciu swojej działalności w miejscu o nazwie Business Park Marywilska. Dogodna lokalizacja, niedrogie utrzymanie.
knopers

Postprzez filoo 3 października 2011, 08:50

Ja jestem zdania, że jeśli ma się pomysł na biznes to warto go rozpocząć i pracować na własny rachunek, a nie dla kogoś. W twojej sytuacji inwestor to dobre wyjście. Tylko odradzałbym ci umieszczanie ogłoszeń na forach, tylko tak jak powiedziałeś na portalach, tam prędzej zainteresujesz swoim biznes planem.
filoo

Postprzez karol_333 10 października 2011, 09:37

A jak taka współpraca wygląda? Jeśli inwestor chce pewną liczbę udziałów to czy będą należały one do niego na stałe jeśli nie to jak długo będzie ich właścicielem?
karol_333

Postprzez filoo 11 października 2011, 08:50

Dla inwestora tak naprawdę im krótszy czas tym lepiej. W zależności jaką umowę z nim podpiszesz. Zazwyczaj jest to zwrot danej kwoty w danym okresie czasu, oczywiście ten czas jeśli np. nasz produkt bardzo dobrze się sprzedaje to szybciej kończymy współpracę z aniołem biznesu bo są tak duże przychody, że możesz się z nim rozliczyć, podobnie jest w drugą stronę, że ten okres może się wydłużyć.
filoo

Postprzez holik 12 października 2011, 15:23

Gdyby udało ci się już na starcie trafić do Business Park Marywilska to miałbyś otwartą drogę do zawarcia nowych ciekawych umów i kontaktów z firmami. Zatem jeśli faktycznie masz taką możliwość to korzystaj!
holik

Postprzez genuine 21 października 2011, 18:21

filoo napisał(a):Dla inwestora tak naprawdę im krótszy czas tym lepiej.

Hehe.. no wiadomo. I dla inwestora, i dla właściciela krótki okres umowy to najlepsze wyjście.
genuine

Postprzez antek 29 października 2011, 20:44

A czy ktoś z Was słyszał o WSAB? To ich strona: http://wsab.org.pl/ Mam pomysł, a nie wiem czy tam dodać.
antek

Powrót do Własna działalność

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Majestic-12 [Bot] i 5 gości